בחורה מקבלת טיפול של הזרקת סיליקון ללחי

במידה והגעתם כבר לשליש השלישי של מהלך החיים שלכם, ואתם נמצאים בשלב של גיל הזהב, בוודאי יצא לכם לשמוע, ולא פעם אחת, את הביטוי המרגיז "העולם שייך רק לצעירים". ויש מי מבינכם שבפירוש יחלוק על קונצנזוס זה, ויעשה הכול, כדי להפריך את המיתוס הזה. ולו לרגע קט. במהלך ההתכחשות שלכם, נראה כי תחפשו שוב ושוב את הטיפול הכי מתאים להילחם ברוע הגזירה של תהליך ההזדקנות, הלא הוא הקמטים בפנים, ואחרי שתסיימו לצרוך את כל הקרמים לטשטוש הקמטים, שחוץ מזה שהם עולים הון תועפות, אין בהם כל תועלת, הגיע הזמן לעבור לשיטות אגרסיביות יותר. בוודאי תערכו סקרי שוק, העלאת היתרונות והחסרונות של כל שיטת טיפול, סקירה של חוות דעת, חיוביות ושליליות, של כל מיני חומרי מילוי לקמטים, ומה לא? "במלחמה, כמו במלחמה, כל האמצעים כשרים". אז תנו לנו להקל על המסע הסיזיפי שלכם, ובמקום שתבזבזו זמן רב על המחקר שלכם, נמליץ לכם לבחור בשיטת הטיפול הטובה ביותר, שהוכחה מחקרית, הלא היא שיטת הזרקת סיליקון. ובמידה ותחום זה מעניין אתכם, וסביר להניח שכן, שאם לא כך, לא הייתם נכנסים לקרוא את המאמר הזה בכלל, אז תמשיכו לקרוא, ותגלו עולם חדש, עולם שכולו ורוד, עם הרבה יתרונות, שיתכן שלחלק מהם בכלל לא הייתם מודעים עד עצם הרגע הזה.

האם סילקון יעיל במלחמה אל מול הקמטים?

לא כל טיפול אנטי אייג'ינג הוא נושא עמו בשורה מעודדת. כמו למשל – השימוש בחומר של פיגמנטים אנאורגניים על גבי עור הפנים אומנם אפקטיבי במידת מה, לשם שיפור פגמי פיגמנטציה שאינה הומוגנית, אך הסגולות שלה לא מספיקות לשם טיפול להסתרת הקמטים. ולמי שטרם הבין, נסביר כי קמטים הינם, למעשה, סוג של חריצים אשר מתקבעים בתוך עור הפנים, ועל מנת לטשטש אותם, נדרש חומר חזק ואינטנסיבי במיוחד, כמו למשל – סיליקון. כמו כן, מרבית הקמטים נוצרים במקומות בפנים שנמתחים או שקשורים למימיקה של הבעות הפנים, שעוברות שינויים. הסיליקון מיוחד בהיותו חומר מיקוד רך ואפקטיבי, שמיוצג על ידי חלקיקים שקופים. ומדוע זה חשוב? ובכן, משום שאותה השקיפות מאפשרת לצבע העור הטבעי לעבור דרך החלקיקים, משום שהם בעלי נטייה להתפשט, תוך כדי תפקוד כעדשות שמכופפות את האור, על מנת לייצר אפקטים של מיקוד ענוג. ניתן להתאים את טיפול הסיליקון באמצעות תוספת כדוגמת פניל.

מה הינו בעצם סיליקון?

ולמי שעדיין, משום מה, אינו יודע מה זה בעצם סיליקון, נשמח להאיר את עינכם. הסיליקון מיוצר מתוך קבוצה של חומרים נוזליים, שהמקור שלהם בסיליקה. ואם אתם ממש מבולבלים כעת, נסביר, כי הסיליקה הינה המרכיב המרכזי של החול, אך אין משמעות הדבר שהסיליקון משתייך לפן הטבעי, במלוא מובן המלה. כאשר הסיליקה מחויבת לעבור סוג של פרוצדורה כימית ניכרת, על מנת שהיא תוכל להפוך לכדי הסיליקון. את הסיליקון רובכם מכירים בפרט משום שהוא מתהדר בתכונה של חסימות, וזאת צורת התבטאות נהדרת להגיד, שהסיליקון יוצר ציפוי דמוי מחסום על גבי עור הפנים, אשר מתהדר מכורח העמידות שלו בפני אוויר או לחלופין בפני מים. נהוג לכנותו בכינוי "חומר למילוי קמטים נושם". כאשר נחקרו לעומק השימושים הרפואיים של הסיליקון, נמצא שהוא מהווה מקור מהימן, לכל דעה ועניין, על מנת לסייע בשיפור של נראות צלקות, כמו גם בריפוי של פצעים. ובעצם, זאת ההתחלה ההיסטורית של הסיליקון, ולאו דווקא כהגנה מפני היווצרות קמטים וסימני גיל ההזדקנות. יש לציין, כי הסיליקון מתהדר בתכונה של מרקם מיוחד, שמעניק למוצרי הטיפוח תחושה של עור חלק.

האם קצת רקע היסטורי על סיליקון יהרוג אתכם?

אנו יודעים, שלא כל אחד מתעניין ברקע היסטורי, במיוחד מי שסבל מאוד משיעורי היסטוריה בבית הספר. אבל לפעמים חייבים, כדי להעמיק במוצר כמו סיליקון, להבין קצת לעומק את הרקע ההיסטורי שלו. והנה הוא בא. הסיליקון תוארך בהיסטוריה רבת שנים בתור מוצר איכותי לשם טיפוח עור הפנים, כבר בשנות החמישים המוקדמות. היישומים ההתחלתיים של הסיליקון נודעו בזכות היותו נוזל בסיסי. יש בו פולימרים ליניאריים, שהינם נוזליים. בשלהי שנות השבעים, יצא לאור סוג בעל חשיבות מרובה של הסיליקון, אשר נקרא ציקלומתיקון. מדובר אודות סיליקון בצורה נוזלית ונדיף, עם צמיגות מועטה, אשר נודע ברבים בזכות פועלו הייחודי בתור מסיס קוסמי. הוא מאוד מתאים לשימוש עם כל מיני סוגים של סיליקון. בראשית שנות השמונים, נודע פועלו של הסיליקון ברבים, בתור היותו חומר יישומי בטיפוח עור הפנים, והתחילו לייצר מנעד רב של חומרים חדשים, מה שהביא, בסיכומו של דבר, לשימוש המוני. סוגי הסיליקון המודרניים היוו נגזרת של דימתיקונים, בעוד קבוצות פונקציונליות מסוימות נוספו למארג הפנומנלי של הדימתיקון, שייצרו חומרים פעילים של סיליקון שאינם יוניים, שנמצאו כמאוד אפקטיביים כמתחלבים, חומרי הרטבה, וכיוצא בזה. עוד משפחה של הסיליקון נוצה באמצעות כניסה של קבוצת פניל, על מנת לייצר נוזלים עם מקדם שבירה יותר גבוה, ותאימות מרבית לשעווה קוסמטית. מדובר אודות מוצרים שמאוד שימושיים לתעשיית הקוסמטיקה, כמו למשל – השפתון, כאשר מה שמניע לכך היה ייצור של ציפוי מבריק משמעותי לשימוש בשפתיים, תוך כדי הדגשה שלהם.

איך התפתחו היישומים של סיליקון בענף הקוסמטיקה?

סימני גיל הזקנה על גבי עור הפנים, אינם לרוחו של אף אחד. אין מי ששמח להתבונן בראי ולהבחין בקמטים חדשים מדי יום, פיגמנטציה שאיננה הומוגנית ואובדן האלסטיות. כדי להילחם בכל התופעות הללו, מקפידים על פיתוח וייצור של מוצרי קוסמטיקה חדשים, שאמורים להביא לכדי שיפור, ולו לרגעים מסוימים, בנראות של עור הפנים. גישה יותר ותיקה, לשיפור נראות כללית של פיגמנטים אנאורגניים, כוללת תחמוצות ברזל או טיטניום דו חמצני. אך מחקרים שנעשו כבר מזמן בתחום, מצאו כי המפתח להשגת כל היעדים הללו, היא בדמות של חומר מילוי לקמטים, שיש בו תכונות פיזור מיטביות, פונקציה שבהחלט מיושמת באמצעות סיליקון, שמתאים כמו כפפה ליד למטרה זאת, בצורה פשוט מושלמת.

מה היה במאמר

השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם